top of page
Logotyp PNG.png

Eldriven Stamspolning i hela Stockholm

Som bostadsrättsförening eller hyresvärd bör du regelbundet genomföra en stamspolning. Detta för att förhindra stopp och dålig lukt från avlopp och golvbrunnar. En ordentlig rengöring av fastighetens rör tar bort avlagringar och förlänger dessutom livslängden på rören. Det finns idag olika sätt att genomföra en spolning. Vi på Rekster gör ofta en eldriven avloppsspolning vilket ger bättre resultat och rören håller sig rena längre. 

Hur går en eldriven stamspolning till?

Vid en traditionell stamspolning förs en högtrycksslang in i rören som spolar insidan med hett vatten. Detta får ofta enbart bort en del av de avlagringar och fett som samlats. Med en modern eldriven avloppsspolning tas allt som inte hör hemma bort – vilket ger ett mer långvarigt resultat och är skonsammare för rören.

Själva stamspolningen startar på fastighetens översta plan och genomförs i varje lägenhet tills bottenplan nåtts. Från bottenplan töms rören rena hela vägen ut till där kommunens ansvar tar vid. På så sätt garanteras det att spolningen inte orsakar stopp i rörledningarna vid ett senare skede.

Hur ofta bör en eldriven stamspolning göras?

En stamspolning bör göras vart femte år. Vissa menar att det går att vänta tio år, men då ökar risken för plötsliga stopp eller läckor på rören. Det kan resultera i höga kostnader. Som fastighetsägare eller bostadsrättsförening är det viktigt att regelbundet rengöra fastighetens rör för att undvika vattenskador. 

Vad ska jag tänka på inför en eldriven spolning?

En stamspolning är ett effektivt sätt att hålla rören rena, på så sätt motverka både stopp och slitage. Det är viktigt att spola i alla lägenheter för att inte riskera ett ofullständigt resultat. Inför en eldriven spolning krävs god planering. Det är därför bra om förarbetet påbörjas i god tid, så att alla boende får relevant information och kan ge tillträde till lägenheten.

 

Det underlättar även om den som genomför stamspolningen får tillgång till ritningar, tidigare genomförda arbeten samt filminspelningar från rören efter tidigare spolningar. Detta för att på bästa sätt kunna förbereda arbetet och garantera ett bra resultat.

Filmning av rören ingår vid eldriven stamspolning

När stamspolning genomförs hittar man ibland problem med rören. Det kan röra sig om skador, föremål som fastnat eller rötter som letat sig in. I samband med en eldriven stamspolning hos oss genomför vi därför alltid en filmning av avloppsrören efteråt. På så sätt kan vi både visa resultatet av vårt arbete, samt hjälpa dig att identifiera problem som kan behöva åtgärdas.

Erfaren personal som ser till att arbetet blir gjort

Vi på Rekster har många års erfarenhet av stamspolning i Stockholm och arbetar med både privata fastighetsägare, fastighetsbolag och bostadsrättsföreningar. Med vår moderna eldrivna teknik och utrustning får du alltid ett rent avloppssystem, som håller många år framöver. 

 

Vi lämnar film på dina rör och en garanti på vårt arbete. Vi vill helt enkelt att du ska kunna sova gott om natten, utan att oroa dig för dålig lukt eller skador på avloppsstammen. Kontakta oss redan idag för ett kostnadsfritt besök!

Logotyp PNG.png

Eldriven Avloppstömning.

6 års garanti - vi åtgärdar stoppet kostnadsfritt!

bottom of page